HEKİMHAN YILLIĞI ÜZERİNE

HEKİMHAN YILLIĞI ÜZERİNE


Süleyman ÖZEROL 

2013 yazında Melih Yılmaz arkadaşımızın hazırladığı ve düzenleyerek yayınladığım”Hekimhan Kamuoyuna” başlığı altında yayınladığım duyuru, Hekimhan Belediyesinde oluşturulmasını istediğimiz kültür sanat birimi ve yapılması gerekenlere ait bir yol haritası özelliği taşıyordu. Duyuru her ne kadar belediye ile ilgili olsa da Hekimhan ile ilgili tüm çalışmaları da kapsıyordu. Bu duyurumuzu önce Hekimhan ile ilgili çalışmalar yapan kişilere ulaştırdık ve desteklerini beklediğimizi bildirdik. Kültür ve sanat konularında Hekimhan ile ilgili üretimi olanların da iletişim ile bilgilendirilmesini amaçladık.
Hekimhan Kaymakamlığı ve Belediyesi ile işbirliği yaparak daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, gazete gibi) yayınlanmamış Hekimhan ile ilgili her türlü çalışmayı kalıcı kılarak Hekimhan’ı kamuoyuna tanıtmak amacıyla her yıl bir kitap çıkarmayı hedefliyoruz. Bu çalışmamızda öncelikle Hekimhanlı yazarların ürünlerini kamuoyu ile paylaşmak ve yazarlarımızı tanıtmayı amaçlıyoruz.Bununla birlikte sürekliliği sağlamak için Hekimhan ile ilgili çalışmaları olan başka sanatçıların ürünlerini de katarak zenginleştirmek istiyoruz.
Kaymakamlık ve belediye yardımcı olmasa dahi her yıl “Hekimhan Yazıları”, Hekimhan’dan Yazıları” ya da başka bir adla çıkaracağımız kitap çalışmamıza yazıları, şiirleri, resimleri, fotoğrafları ile destek verebileceğini düşündüğümüz Hekimhanlı kültür sanat adamalarını belirleyelim diyoruz.

1. Melih Yılmaz: Yazı
2. Süleyman Özerol: Yazı, fotoğraf, resim, şiir
3. Güngör Bebek: Yazı
4. Hamza Aksüt: Yazı
5. Ali Aksüt: Yazı
6. Kemal Deniz: Yazı, şiir
7. Metin Özer: Şiir
8. Yılmaz Özer: Şiir
9. Hüseyin Çelik: Yazı
10. Kenan Şahbudak: Şiir
11. İbrahim Emici: Şiir
12. Zeki Yıldırım: Şiir
13. Hüseyin Başaran: Şiir
14. Mustafa Avcu: Şiir
15. Vahap Alkan: Şiir
16. Yusuf Kenan Gözcü: Şiir
17. Osman Kaya: Şiir
18. Bahri Çavuşoğlu: Şiir
19. Altan Günay: Yazı, Fotoğraf
20. Levent Çoban: Yazı
21. Mahir Kalaylı: Yazı, Fotoğraf
22. Galip Karakuş: Yazı, Şiir, Fotoğraf
23. Erhan Soğukpınar: Yazı
24. Ali Seydi Koca: Yazı

25. Murat Kara: Yazı
26. Sebahat Kara: Şiir, Yazı
27. Ali Ercan: Yazı, Fotoğraf
28.

Bunlar aklımıza gelenler, başkaları da vardır elbette. Katkı sunacak olanların yazmasını ya da bildirilmesini rica ediyoruz. Ayrıca Facebook sayfalarına da yazabilirsiniz.
24 Ocak 2014, Cuma günü ilk kez hazırlandı, daha sonra eklemeler yapıldı. Katkı sunmak isteyen hemşerilemizi bekliyoruz.

Yorumlar

  1. Aşağıdaki açıklamamız HEKİMHAN YILLIĞI için de geçerlidir:

    Hekimhan kültürü ile ilgili temeli Melih Yılmaz arkadaşımız tarafından atılan bir bildiri metni hazırladık. Bildiriyi Hekimhan kültürü ile ilgilenen bazı arkadaşlara gönderdik. Anımsayamadığımız arkadaşlarımız ya da Hekimhan ile ilgilenen başka kişilere de “bildiriyi inceleyerek görüş bildirmek, altına imza atmak istiyorsanız bekliyoruz” diyoruz.
    Dönüşler Süleyman Özerol'da toplanacak ve daha sonra imza atanların toplu onayıyla basına ve kamuoyuna duyurulacaktır
    Selamlar, saygılar...

    Hazırlayıcılar Adına
    Süleyman ÖZEROL
    Emekli Öğretmen-Gazeteci
    sozmezirme@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. HEKİMHAN YILLIĞI ÜZERİNE" yazımız 7 Mayıs 2914 tarihl i ALTIN HABER gazetesinde yayınlandı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar