Ballıkaya Köyü Derneği Yöneticileri Başkan Millioğullarını Ziyaret Etti

Ballıkaya Köyü Kültür Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Yöneticileri Başkan Millioğulları'nı Ziyaret Etti




Ballıkaya Köyü Kültür Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği yönetim kurulu üyeleri Hekimhan Belediye Başkanına kutlama ziyaretinde bulundular.

23 Temmuz 2014 günü Ballıkaya Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği yönetim kurulu başkanı Yusuf Başaran yönetim kurulu üyeleri Süleyman Özerol, Hüseyin Çakır ve Mehmet Güner 23 Temmuz 2014 günü Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları’nı makamında ziyaret ederek hem kutladılar hem de yörenin sorunlarını dile getirdiler.
Ballıkaya Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Başaran, başkanı kutlayarak başarı dileklerini bildirdi. Başkan Millioğulları da Ballıkaya’ya sıkça geldiğini belirterek ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
Başkan Millioğulları Ozan-Der Danışma Kurulu Üyesi Araştırmacı- Yazar Süleyman Özerol’dan Hekimhan festivali ile ilgili olarak önerilerini almak istediğini belirtti. Özerol konu ilgili görüşlerini açıkladı.
“Yarım yüzyıldan fazla zaman önceden beri Hekimhan türkülerini ülkemize ve dünyaya duyuran, tanıtan Kemal Keskin en azından bir onurluk ile ödüllendirilmeli. Bu onurluğun maddi değil manevi değeri yüksek olacaktır.”
“Danışma kurulu üyesi bulunduğum Halk Ozanları Kültür Derneği üyesi birçok Hekimhanlı ve Malatyalı ozan, ayrıca Ankara’da birçok Malatyalı sanatçı var. Bunlar da festivalde davet edilerek sanatlarını icra etmeleri sağlanmalı.”
“Eli kalem tutan Hekimhanlı yazar ve şairlerin edebi türdeki yapıtlarını bir araya getirerek “Hekimhan Yıllığı” adıyla bir yayın çalışması başlatmış bulunuyoruz. Bu çalışmanın maddi boyutu konusunda destek bekliyoruz. “
Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Başaran ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Güner Ballıkaya parkı konunda belediyenin ne gibi çalışmalar yapabileceği konusunuz dile getirdiler. Başkan Millioğulları, parkaların sorumluluklarında olduğunu belirterek buradaki çocuk oyuncaklarını zenginleştireceklerini belirtti. Birçok köye gezi yaptığını, sorunları belirleme ve çözme çalışmalarını planlı bir biçimde sürdürdüğünü anlattı. “Köylerin çöp konusunu çözmeye çalışıyoruz” dedi.
Başkan Millioğulları’nın Süleyman Özerol’dan bir isteği oldu; “Gelecek yılki festivalde M. Kemal Budak, Oktay Kaynarca, Metin Özer ve sizin gibi sanatçıların katılacağı bir şiir şöleni düzenlemenizi istiyorum” dedi. Süleyman Özerol da, “Ne yapmak gerekiyorsa yapalım” diyerek destek vaat etti.
Başkan Millioğulları Cahit Uçuk’un “Bir İmparatorluk Çökerken” kitabını edinmiş ve gösterdi. Süleyman Özerol da, Melih Yılmaz’ın “Cahit Uçuk’ un Yapıtlarında Hekimhan” çalışması olduğunu söyleyerek basılması gerektiğini dile getirdi.

24.07.2014 11:24 : http://ballikaya.webnode.com.tr/news/ball%c4%b1kaya-koyu-derne%c4%9fi-yonetimi-ba%c5%9fkan-millio%c4%9flunu-ziyaret-etti/

Yorumlar

Popüler Yayınlar