Hekimhan Ceviz Maden ve Kültür Festivali, 16 Ağustos 2014, Cumartesi

Hekimhan Ceviz Maden ve Kültür Festivali, 16 Ağustos 2014, Cumartesi




Hekimhan'da altıncısı gerçekleştirilen Hekimhan Ceviz Maden ve Kültür Festivaline Ballıkaya Kültür Kalkındırma ve Turizm Derneği adına Başkan Yusuf Başaran ve üyemiz Kemal Arı ile birlikte katıldım.
Sakarya İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen program yeni başlamıştı. Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulallrı İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Paktaş ile tanıştırdı bizi. Bayan Pektaş, emsalım olan çocukluk arkadaşım Tahsin Öztürk’ü sordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Seydi Koca ile görüştük ve yüz yüze tanıştık. Danışma Kurulunda bulunduğum Halk Ozanları Kültür Derneği (OZAN-DER) Başkanı Kenan Şahbudak, Ankara Malatyalılar Derneğinden Kemal Ayaz ile birlikte oturduk. ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve eşi, İlçe Başkanı İbrahim Çakır ve eşi, Arguvan Belediye Başkan Yardımcısı Kamber Yıldırım, Hekimhan Ekspres Sahibi H. Cahid Çavdar, annesi ve eşi Emine Çavdar, kardeşim Mustafa Özerol ve ailesi, daha pek çok kişi ile Hekimhan’da görüştüm.

Zeki Yıldırım, Mahir Kırca, Hıdır Göksu, Şehriban (Hasançelebili) ve Zeki Şahin’in konser programlarından sonra Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları bir konuşma yaptı. Millioğulları’nın konuşmasından bazı bölümleri paylaşmak istiyorum.

“Festivalimiz ‘maden’ konusunda ilk festivaldir…”
“On kadar köyümüzün kapalı olan okulunu çok amaçlı kültür merkezi olarak düzenledik.”
“İçme ve sulama suyu yalnızca ilçemizin değil, Malatya’nın ve ülkemizin de sorunu. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz.”
“Projelerimizi valilik, kaymakamlık ve büyük şehir ile birlikte çözmeye çalışacağız…”

Ceviz Yarışması Sonuçları

Ceviz yarışması sonuçları açıklandı.
1. Kemal Özbay (Kozdere)
2. Paşa Usta (Kozdere)
3. Zeynep Karahan (Kozdere)

İnönü Üniversitesi Kayısı Araştırma Enstitüsü uzmanlarından oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucu ilk üç dereceyi Kozdere paylaşmış oldu. Birincilik ödülünü sunan Vali Vasip Şahin konuşmasında ceviz ve maden ile Hekimhan’ın geleceğine değindi.
“Biraz önce Kozdere’den geldim…”
“Hekimhan cevizi coğrafi işaret aldı. Kendine özgü özellikler taşıyan Hekimhan cevizini duyurmaya çalışacağız.”
“Hekimhan maden şehri ve on yıl içerisinde 30 bin nüfusa sahip oalcak. Hekşmhan2ı o güne hazırlıyoruz. Çalışmalar başlatıldı, planlı olarak sürecek.”
“Don afeti sıkıntısına karşı nasıl önlemler alınması gerektiğini de konuşup planlayacağız.”
Vali Şahin, Hekimhan Ceviz Maden ve Kültür Festivaline destek veren İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Paktaş’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları topluluğu Kafkas dansları gösterisini sundu.
Hüseyin yılmaz ve Ahmet Turan Ercan’ın türkü ziyafetinin ardından Yıldız doğan sahneye çıktı. Program havai fişek gösterisi ile son buldu.


Programın sunuculuğunu Bursa’da olay TV’de yirmi yıldan fazla bir zamandır “Türkü Diyenler” adıyla program hazırlayan ve sunan hemşerimiz Hasan Basri Budak yaptı.

Festival yarın akşam sona erecek. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar