Hekimhanlı Kadınlardan 8 Mart Dayanışma Etkinliği

HEKİMHANLI KADINLARDAN 8 MART DAYANIŞMA ETKİNLİĞİ

     Ankara’da yaşayan Hekimhanlı kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında 7 Mart 2015 Cumartesi günü Yakamoz Diplomat Balık Restaurant’ta bir etkinlik düzenledi.
     Hekimhan ve Hekimhan’a bağlı Hacılar Dereköy, Köylü Köyü, Mezirme, Basak, İğdir, Başkınık, Davulku, Saz, Başören, Koluncak Köylerinden kadınların yoğun olarak katıldığı etkinlikte, TRT sanatçısı Emine Koç ve diğer konuklar türküleriyle yer aldılar. Kendisi de Hekimhan Köylüköyünden olan Halk Ozanları Kültür Derneği (OZAN-DER) Başkanı Kenan Şahbudak sazı ve türküleriyle Hekimhanlı kadınları yalnız bırakmadı.
     Hekimhanlı kadınların ve Hekimhanlı derneklerin ortaklaşa düzenlediği, Fatma Oktay ve Medine Ayaz’ın öncülük ettiği etkinliğin geliri 8 Mart’ta Hekimhan’da açılacak olan Hekimhan Belediyesi tarafından yapılan Kadın Dinlenme Evi’ne aktarıldı.
     Açılış ve kapanış konuşmalarını yapan Hasan Alıcı, günün anlam ve önemi ile birlikte Hekimhan’da açılacak olan Kadın Dinlenme Evine katkının da önemini belirtti. Etkinlikte emekleri geçen herkese teşekkürlerini sundu.

     Hekimhanlı kadınlar ve dernekler adına  Medine ayaz ve Kemal Ayaz tarafından Hacılar Dereköy Derneği Başkanı ve Yakamoz Diplomat Balık Restoranı sahibi Hasan Alıcı Bey ve eşi Nuran Alıcı Hanımefendiye her zaman olduğu gibi bu etkinlikte de hem kişisel, hem dernek, işletme olarak destek, katkı ve özveriden kaçınmadığı belirtilerek teşekkür edildi. 

(Esen Aşçı Aydın ve Kemal Ayaz'a teşekkürler)

Yorumlar

Popüler Yayınlar