Ankara Hekimhanlılar Derneği “Etli Pilav-Katık Pikniği” Gerçekleştirildi

Ankara Hekimhanlılar Derneği “Etli Pilav-Katık Pikniği” Gerçekleştirildi

















“Gelenekselleşme yolunda ilk görkemli adımı sizlerle atıyoruz” diyerek hemşerilere seslenen Ankara Hekimhanlılar Derneğinin çağrısına uyan hemşerilerimiz ve ilgi duyanlar “Etli pilav ve katık” ile simgelenen piknikte buluştular.
Ankara Hekimhanlılar Derneği Kadın Kolu üyelerinden Fatma Oktay ve Tülay Okutan’ın öncülüğünde düzenlenen, Ankara’da bulunan Hekimhanlı köy dernekleri ile birlikte ortaklaşa hareket ederek gerçekleştirdiği etkinliğe Sazlıca, Hacılar Dereköy, İğdir, Davulku, Köylüköyü, Başkınık, Başak köy dernekleri destek verdiler.
22 Mayıs 2016 Pazar günü sabahı saat 09.00-09.30 saatlerinde Kurtuluş Parkı Vedat Dalokay Nikâh Salonu önünden kalkan servisler ve özel otolarıyla Hekimhan Hacılar Dereköy Derneğinin Ankara Gölbaşı Hacılar köyü Üçmeşeler yöresinde bulunan piknik alanında konuşmalar yapıldı, bolca halaylar çekildi, türküler söylendi.
Özcan Karakuş’un sunumunu yaptığı etkinlikte Ankara Hekimhanlılar Derneği Başkanı Celal Karadağ yaptığı konuşmada amaçlarının birlikte olma ve bunu gelenekselleştirme olduğunu söyledi. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ahmet Karabulut’un ve pek çok Hekimhanlının da birer konuşma yaptığı etkinlikte Hekimhanlılar, “pilav-katık” yanı sıra geleneksel yemeklerini de yapıp getirerek birbirleriyle paylaştılar.
Bir süre yağmur yağmasına karşın piknik alanı terk edilmedi ve birliktelik akşam saatlerine kadar sürdü.

Yorumlar

  1. Ahmet Karabulut'tan....

    ANADOLU KÜLTÜRÜ'nün en güzel yaşandığı ve yaşatıldığı ilçe olduğuna yürekten inandığım HEKİMHAN ilçemizin, yürekleri sadece ve sadece sevgi dolu olan birbirinden kıymetli insanları ile bir arada olmak, birlikte halay çekmek, aynı coşku ve duyguları yaşamak tüm saygıdeğer katılımcılar gibi beni de çok mutlu etti. Bu kültürü yaratıp bizlere armağan eden ve hakkın rahmetine kavuşmuş olan tüm canlarımızı, atalarımızı şükran ve rahmetle anıyorum.Allah hepsine rahmet eylesin. Kültürümüzü büyük bir sorumluluk duygusu içinde günümüzde yaşatan ve gelecek nesillere aktarmak için özveriyle ve samimiyetle çaba gösteren çok değerli HEKİMHAN SEVDALISI dostlarımıza,çok özel değerlerimize, derneklerimizin saygıdeğer başkanlarına ve tüm saygıdeğer üyelerine sonsuz teşekkür,sevgi ve saygılarımı iletiyorum. İyi ki varsınız.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar