"Hekimhan'a Bağlı Hacılar Köyü" Kitabı Çıkıyor...

"Hekimhan'a Bağlı Hacılar Köyü" Kitabı Çıkıyor...
Hekimhan Hacılar Dereköy Derneğinden Kışyarısı Gecesi gerçekleştirildi. Hekimhan ile özdeşleşen "Hekimhan'a Bağlı Hacılar Köyü" türküsünün şairi Aşık Ali Aslan'ın yaşamı, sanatı ve şiirlerini kapsayan kitabın çıkacağı gecede duyuruldu.
Hekimhan'a bağlı Hacılar ve Dereköy köylerinin ortak derneği olan Hacılar ve Dereköy Kültür ve Dayanışma Derneği, 15 Ocak 2017 Pazar günü derneğin kurucu başkanı Hasan Alıcı'nın işletmecisi olduğu Yakamoz Diplomat Lokantasında Kışyarısı Gecesi düzenledi. Geceye katılanlara gecenin yemeği yanında köfte, kömbe ve dolma da ikram edildi.
Hasan Alıcı, sunumunu üstlendiği gecede "Kışyarısı Geleneği"ne kısaca değindi. Dernek başkanı Satı Ceyran Kaçmaz kısa bir konuşma ile konuklara hoş geldiniz dedi.
evlilikte 50 yılını dolduranlara onurluk verildi. Derneğe ve köye destek verenlerin onurluğu geceye katılan Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları tarafından verildi.
Gökhan Kılıç Hekimhan, Arguvan Çamşıhı türkülerini çalıp söyledi.
İş yerinin sanatçılarından sonra Divriğili sanatçı Soner Ergül'ün türküleri ve oyun havaları ile program geç saatlere kadar sürdü.
Hacılar ve Dereköy Kültür ve Dayanışma Derneği, 19 Şubat 2017 günü de 22. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecek.


"Hekimhan'a Bağlı Hacılar Köyü" Kitabı Çıkacak...


Hekimhan ile özdeşleşen "Hekimhan'a Bağlı Hacılar Köyü" türküsünün şairi Aşık Ali Aslan'ın yaşamı, sanatı ve şiirlerini kapsayan kitabın çıkacağı gecede duyuruldu.
Araştırmacı Gazeteci Süleyman Özerol, Hekimhan ile özdeşleşmiş olan, Kemal Keskin tarafından altmışlı yıllarda plağa okunan, "Hekimhan'a Bağlı Hacılar Köyü" türküsünün şairi Aşık Ali Aslan ile ilgili olarak Güngör Bebek tarafından hazırlanan "Hekimhan'a Bağlı Hacılar Köyü/Aşık Ali Aslan Yaşamı Sanatı Şiirleri" adlı kitabı düzenlemesini ve kapağını da yaparak baskıya verdiğini duyurdu. Kitabın basımını üstlenen Hacılar ve Dereköy Kültür ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür etti.
Hacılar ve Dereköy Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Hasan Alıcı da Hacılar için değerli bir yapıt kazandıran kitabı hazırlayan Güngör Bebek'e teşekkür etti.
"Köyümüz halkından, köyümüzden yetişmiş bir değer olup, köyümüzle özdeşleşen kırklı yıllardan beri bilinen “Hekimhan’a Bağlı Hacılar Köyü” türküsünün sahibi, merhum Âşık Ali Aslan’ın yaşamı, sanatı ve şiirlerini kapsayan bu kitabı hazırlayan ve yayınlayan, aslen de köylümüz olan Sayın Güngör Bebek’e dernek olarak teşekkür ederiz."

Yorumlar

Popüler Yayınlar