"Hekimhan'da Aşıklık Geleneği"

"Hekimhan'da Aşıklık Geleneği"

Hekimhan Belediyesi Tarafından düzenlenen Dr. Mehmet Yardımcı tarafından "Hekimhan'da Aşıklık Geleneği" konulu konferans 21 Nisan 2017 Cuma günü Saat 14.00'de Hekimhan Belediye Konferans Salonunda Gerçekleştirildi. 
Hekimhan Çulhalı ve Güveç köylerinde Esiri Baba ve Sadık Babanın mezarını ziyaret eden Doktor Mehmet Yardımcı, Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu’nu makamında ziyaret etti. Hekimhan Belediyesine ziyaret ettikten sonra Hekimhan Belediyesi Düğün Salonunda "Hekimhan'da Aşıklık Geleneği" konulu konferansı verdi.
Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, açılış konuşmasını yaptı.

"Hekimhan'da Aşıklık Geleneği" Konferansı

Dr. Mehmet Yardımcı’nın "Hekimhan'da Aşıklık Geleneği" konferansı izledi. 
Doktor Mehmet Yardımcı, saat 14.00'ten itibaren konferansını gerçekleştirdi. Konferansında Hekimhan'da âşıklık geleneğine de değinerek, Esiri Babanın yaşamı ve sanatı hakkında bilgiler verdi. *
Hacı Erdoğan ve Hüseyin Ali Şirin tarafından Esiri Babanın deyişleri çalınıp söylendi. 
Çulhalı, Basak ve Güvenç muhtarları tarafından Dr. Yardımcı’ya onurluk sunuldu.
Dr. Yardımcı, Ceviz Festivali kapsamında Hekimhan tarihi ve kültürü bilgi şöleni yapılması, şehir belgeliği oluşturulması önerilerinde bulundu.
Hekimhan merkezi ve çevre köylerden de katılımın olduğu Esiri Baba konferansından sonra Dr. Yardımcı, belediyede ağırlandı. Hekimhan hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

İnönü Üniversitesi’nde Konferans

20 Nisan 2017 günü İnönü Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından "Malatya'da Âşıklık Geleneği ve Esiri Baba" adlı konferans düzenlendi.
Hoca Ahmet Yesevi salonunda düzenlenen konferansa, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Dr. Mehmet Yardımcı, Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Kavruk, Türk Patent ve Marka Kurumu Şube Müdürü Celal Abbas Çiçek, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

* “Esiri Baba” kitabı ve Dr. Mehmet Yardımcı hakkında ayrıca bilgi verilecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar