Ankara Malatya Dernekleri 2. Bahar Şenliği

Ankara Malatya Dernekleri 2. Bahar Şenliği 


Ankara Malatya Dernekleri 2. Bahar Şenliği 7 Mayıs 2017 günü Gölbaşı Üçmeşeler Yöresinde bulunan Hacılar Dereköy Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Birinci Piknik Yenimahalle Belediyesi Yakacık Piknik alanında gerçekleştirilmişti.
Yusuf Mecit'in sunuculuğunu yaptığı etkinlikte Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Battal Yıldız konuşmasında ikincisini gerçekleştirdikleri pikniğin süreceğini belirtti. Ankara Elazığlılar Derneği Başkanı Prof. Dr. Haşim Çakırbay da pikniğe katılarak kısa bir konuşma yaptı. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları da katılanlar arasında idi...
Ankara Malatyalılar Derneği ile Malatya ilçe ve köy derneklerinin ortak etkinliği olan pikniğe katılanlar güzel bir gün geçirdiler.
Herkesin kendine göre yiyecek ve içeceğini getirdiği, ayrıca etli pilav ikramı yapıldığı etkinlik, saat on sıralarında başlayarak akşam saatlerine kadar sürdü. 
Bağlama keman, davul zurna ve davul klarnet eşliğinde türküler söylendi, oyunlar oynandı.
Ozan-Der Başkanı ve Ankara Malatyalılar Derneği Koro şefi Kenan Şahbudak ve arkadaşlarının sazları eşliğinde koro elemanları solistler konser verdi.
Zeki Kaya’nın hazırladığı, Malatya yerel söyleyiş ve davranışları konu edinen küçük oyunlar sahnelerdi.
Çocuklar için palyaçolar geldi ve uçurtmalar dağıtıldı.

Piknikte, Şef Kenan Şahbudak Yönetiminde Ankara Malatyalılar Derneği Türk Halk Müziği Korosu, Zeki Kaya'nın yönetimindeki "Diy ki Diy Diy" adlı seyirlik oyun ile birlikte Malatya Battalgazi Belediyesi Çok Amaçlı Spor Salonu Atatürk Caddesi (Atatürk Evi Yanı) 12 Mayıs 2017 günü saat 20.00'de Malatyalılara hitap edeceği duyuruldu. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar