Merhaba Hekimhan Kamuoyu

Merhaba Hekimhan Kamuoyu

Merhaba Hekimhan Kamuoyu,

2013 yaz mevsiminde Melih Yılmaz, Süleyman Özerol ve GüngörBebek'in ortak kaleme aldığı ve Süleyman Özerol'un bir kaç kez çeşitli sanal ve yazılı basında yayınladığı bildiriyi Hekimhan'da kültür ve sanatı ile uğraşan insanların işbirliğini artırmayı amaçlayan çalışmalarımızı bir dergi çıkararak yaşatmayı düşünüyoruz.
Yayınlanacak dergi Hekimhan'a ait haber niteliği taşıyan geçmişten ve günümüzde var olan değerleri kayıt altına almak bilmeyenlere duyurmayı ve geliştirmeyi amaçlamaktadır.
- Dergimiz iki ayda bir yayınlanacaktır. Ancak gelişen duruma göre aylık ya da üç ayda bir de yayınlanması seçeneklerimiz arasındadır.
- Dergimizi şimdilik 32 sayfa, renkli kapak siyah beyaz iç sayfa ve 300 adet olarak basımını düşünüyoruz İleride maddi durumumuz ölçüsünde koşullara
- Dergimiz Hekimhan ilçe merkeziyle eski tabirle kasaba ve köyleri kapsayıcı, Hekimhan'da veya dışarıda yaşayan insanların sesi olacaktır. Her görüşe ve gruba açık olup, hiç bir grup ve siyasi partinin yayın organı olmayacaktır. Herkese ait haber olacağı gibi her grup veya siyasi parti de sesini duyurma imkânı bulacaktır.
- Ayrıca yayın kurulu dışındaki kültür sanat ile uğraşan hemşerilerimiz kendilerine ayrılan köşede haber ve köşe yazısı yazacaklardır.
- Dergimiz en geniş dağıtım ağına ulaşmak için çaba harcayacağız. Her sayı Hekimhan'daki muhtarlıklar, devlet daireleri berber, çay ocağı ve kahvehane gibi yerlere bedava ulaşacaktır. Dergimizi isteyen Hekimhan sınırları dışında yaşayan hemşerilerimize posta yoluyla düzenli olarak ulaşacaktır.
- Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Halkbilimi Bölümlerine, basın kuruluşlarına ve kütüphaneler gönderilecektir.
- Dergimizin yayın hayatına başlaması ve yaşaması için mutlaka paraya ihtiyaç duyulacaktır. Basım dizgi giderleri posta giderleri haber yapmak için muhabirin yapacağı masraflar ve daha birçok şimdiden öngöremediğimiz masraflarımız olacaktır. Ancak dergimiz para ile satılmayacaktır. Bu konuda siz Hekimhan'a gönül vermiş insanların maddi katkılarına özverisine ihtiyaç duyuyoruz. Reklam veya bağışla katkıda bulunabilirsiniz. İnanıyorum ki vereceğiniz reklam veya tanıtım nitelikli özel haberler kesinlikle reklam verenlere sosyal ve ekonomik olarak kat kat fazlasıyla geri dönecektir.
Belirli sürelerle yayın yapan bir gazete veya dergi hem yazanlar için hem de hitap ettiği kitle, yani Hekimhan için çok önemli bir kazanç olacaktır.
Günümüzde kağıdın kalıcılığı etkisi çok fazla kalıcıdır. Birçok insan Facebook, Twitter gibi sanal basın araçları gerekli ve etkili olsa da uzun vadede kalıcı değildir. Ayrıca herkes özellikle belli bir yaş ve eğitim grubundakiler bu araçları da kullanmamaktadır. Amacımız: Kalıcı, arşiv olarak güçlü ve maddi olanakları kendine yeterli, tarafsız, Hekimhan'ın sorunlarına duyarlı, Hekimhan'dan çıkan değerleri ve kültürümüzü tanıtan ve yaşatan gelecek kuşaklara aktaracak bir dergi çıkarmaktır.
Sonuç olarak; hiç bir grupla veya siyasi parti ile bağlantımız yok ama her kişi ve siyasi görüş düşüncelerini açıkça ifade edebilecektir. Hekimhan'ın böyle bir oluşuma ve dergiye ihtiyacı vardır. Bu dergiyi Hekimhan sevdalıları ve gönüllüleri yaşatacaktır.

Güngör BEBEK
İletişim: 
0505 8836295
gungorbebek@hotmail.com
Facebook: Güngör Bebek
r mesaj yaz...

Yorumlar

  1. Sayın Süleyman Özerol Beyefendi yaren33.blogspot.com isimli bloğumda paylaştığım Türküler ve Hikayeleri etiketi altında paylaştığım ve sizin olduğunu söylediğiniz "Etek sarı sen etekten sarısın" isimli türkü ve hikayesini bloğumdan kaldırdım, bilginize... Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Beyefendi ayrıca http://blog.milliyet.com. adresimdeki "Kültürler" kategorisindeki "Türküler ve Hikayeleri" bölümünden de türkünüzü kaldırdım, bilginize.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar