Hekimhan’da Bir İlk Muhtarlar Önce Yaşam Dediler

Hekimhan’da Bir İlk Muhtarlar Önce Yaşam Dediler...
Halil KAYNARCA
Sayın Ahmet Turan Şahin Beyefendi,
Sizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 
Girdiğiniz kaç seçimdir pek çok istekliye karşın halkımızın Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı için sizi niye tercih ettiğini yakından tanımadığım için kimileri gibi ben de düşünür hep kendime sorardım. Muhtarlar Derneği Başkanı oluşunuz da öyle.
Sayın Şahin, kişilerin öyle eylemleri vardır ki bu sorunun cevabını başkaca açıklamaya gerek kalmadan kısa yoldan veriverir. İşte sizin temsil ettiğiniz makamın hakkını vererek tüm üye muhtarlarınızı aynı akılcı doğrultuda bir araya getirip onların onayı ile yaptığınız basın açıklaması benim kendime sorduğum sorunun cevabı olsa gerektir. İnsanla beraber her canlının yaşam hakkını savunmak hiçbir siyasi görüşün tekelinde olamayacağı gerçeğinden hareketle başlattığınız yaşam hakkı savaşımınız, ülkemizin benzer pek çok bölgesine örnek olduğu gibi bildiğim kadarıyla Hekimhan’ımızın tarihinde de ‘ilk’ ve ‘tek’tir. Bunu yapanlar da değişik siyasi görüşteki arkadaşlarınızla birlikte sizlersiniz. Bu girişiminiz, sizlerin parti aday göstermesine ihtiyaç duymadan, doğrudan ve kendi iradenizle halkımızın karşısına çıkarak seçilmişliğinizden dolayı halkımızın iradesini temsil etmesi bakımından ayrıca değerlidir. 
Kamuoyu ile paylaştığınız basın bildirisinin ötesinde aynı bildiri özetini İlçe kaymakamlığına da vererek kamu yönetimi katında duyarlılığınızı ifade etmeniz, bunun ötesinde kimi kuruluşların hangi gerekçe ile bu girişime olur verdiklerinin de kamuoyu önünde sorgulanmasına neden olacağı gibi. Konunun peşini bırakmayacağınızın da işaretidir. İlgili mahallelerimizin tümü (Basak, Karaköcek, Çulhalı, Güvenç. gibi) tarımla geçimlerini sağladıkları halde Tarım kuruluşunun, bölgenin kırsal alanları meşelik ve maki ve orman sayılan toprak muhafaza karakteri taşıyan bitki örtüsü ile kaplı olduğu halde Orman kuruluşunun, bölgenin içme ve sulama sularının etkilenmesi kaçınılmazken DSİ kuruluşu nasıl oluyor da engel olmadığına ilişkin görüş bildirebiliyorlar. Ayrıca süresi içinde cevap vermeyerek olur verme kurnazlığı da anlaşılır gibi değil.
Arama ve işletme başvurusunda bulunan şirketlerin cevher ayrıştırmasında kullanılacak siyanürün zararlı etkilerinin giderileceğini taahhüt etmeleri, başka bölgelerde yaşanan örneklerde olduğu gibi bir uyutma aracıdır. Zaten teknik olarak da bu olası değildir. Olayın geriye dönüşü yoktur. İzmir halkının su ihtiyacını karşılayacak Çamlı barajının yapımı havzada siyanürle altın arandığı için iptal edilmiştir. Sadece bizim değil tüm insanlığın Oksijen kaynağı olan Kaz Dağları katliamını el an yaşamaktayız. Ordu ilimizin Orman ve tarım alanları da öyle. Bergama Ovacık bölgesi de diğerleri ile birlikte emperyal güçler ve yerli işbirlikçileri tarafından talan edildi. Değerler alıp götürüldü ve bize çölleşmiş alanlar bırakıldı. Çıkar çevrelerinin doymak bilmeyen hırslarına engel olmazsak Hekimhan’ımızın başına gelecek de budur. Çoğu mahallelerimizin bu çölleştirme tehlikesine doğrudan muhatap olmadıkları düşünüldüğünde sizlerin tüm ilçe muhtarlıkları olarak bu yaşam hakkı savaşımında birlikte olmanız da eşsiz bir dayanışma örneğidir.
Halkımızın desteği de alınarak başarının birlikte kazanılacağını için desteklerinin sürmesi dileğimi İlçemizin tüm muhtarlıklarına da arz ettim
Bütün bu nedenlerle İlçe halkının en yakın gerçek temsilcileri olan böyle Muhtarlarımızın varlığından, akıl ve bilim yolunda birleşmelerinden bir Hekimhanlı olarak gurur duyuyorum. Bu haklı gururu bana yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum.
Sayın Başkan,
Bütün bu duygularla sizleri kutluyor, sizi ve temsil ettiğiniz dernek üyeleri muhtarlarımızı saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum efendim. 

10.01.2021
Müh. Halil KAYNARCA 
Güzelyurt Mah. Tlf 0532 760 96 75 

Yorumlar

Popüler Yayınlar