Behçet Oktay Üzerine




Hekimhanlılar Derneği (Ankara)
BEHÇET OKTAY ÜZERİNE

Behçet Oktay

Behçet Oktay (1957, Hekimhan, Malatya, Türkiye) - (ö. 25 Şubat 2009, Ankara, Türkiye), Türk polis.
1975 yılında polis kolejinden, 1978 yılında da Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar, Bingöl, Diyarbakır ve Ankara illerinde görev yapmıştır. 23. Dönem Özel Harekât Kursunu tamamladıktan sonra, 1994-1997 yılları arasında Diyarbakır'da görev yapmıştır. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı görevine atanmıştır. Polis Özel Harekâtı kuran üç başkandan biridir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri Altın Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası sahibidir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde TSK personeli olmayıp bu madalyayı alan tek kişidir.
25 Şubat 2009'da arabasının yanında ölü bulunmuştur. Ölümü hakkında henüz tam karara varılmamış olsa da intihar söylentileri yayılmıştır. Bulunduğu sırada -iman tahtası ve kaburgalarında 9 adet kırık saptanmıştır. Solak olduğu halde başının sağ tarafından vurulduğu adli tıp kayıtlarına geçmiştir. Silahında parmak izi bulunamamış ve silahı iki el ateşlenmiştir. Ölümünden önce Hizbullah militanı "Abdurrahim Doğru" adıyla usulsüz dinlendiği ortaya çıkmıştır. Doğum günü 17 Temmuz olmasına karşın nüfus kâğıdında yazan 25 Şubat günü ölmesi, doğum gününde intihar etti diye basına lanse edilmiştir. Ailesi cinayet iddiası ile dava açmıştır ve dava halen devam etmektedir. [Bekçet Oktay, Wikiped]

23 Ağustos 2022, Behçet Oktay

Benim bildiğim bir şey var; kırk yemeğinde birlikte oturduğumuz meslektaşlarından biri ile konuştuk. "İntihar mı, yoksa öldürüldü mü?" diyerek bana basıncı olarak sorduğunu, görüşümü almak istediğini belirtti. Kültürel konularda yazdığımı belirttikten sonra, "Meslektaşınız, daha iyi bilirsiniz" dediğimde, "Ben intihar olduğuna inanmıyorum" dedi.
Çoğu kişi Fetullah'a bağlasa da başka nedenleri de olsa gerek. Çünkü özellikle siyasetin kiri yalnızca Fetullah’a değil her yere bulaşıyor...

5 Nisan 2009


Behçet Oktay’ın kırk yemeği vardı. Osman Çelik, Park Restorana gidebilmem için Kurtuluş’a gitmem gerektiğini söyledi. Otobüsle oraya kadar gittikten sonra arka kapıdan girdim, engelli bir bayanla karşılaştım yolda. Adile Çelebi, Nail Çelebinin kız kardeşiymiş. Malatya Öğretmen Okulunu bitirmiş.
Yemekte karşımda oturan polis (Özel Hareketten çift yıldızlı komiser), Behçet Oktay’ın intihar ettiğine inanmadığı söyledi. Bir süre sohbet ettik. Diyarbakır’dan gelmiş…
Çıkmadan restoran işletmecisi Hekimhanlı hemşerimiz Malatya Hekimhanlılar Derneği Başkanı olan Hasan Alıcı’dan kırk yemeği ile ilgili bilgi aldım. Mahmut Aslan, Naki Saygılı, Sadi Zengin ile de sohbet ettik. Naki’nin babası Muhterem… Hacılar derlememizi anlattım…
Kırk yemeğini haber yaparak Hekimhan Net’e gönderdim.

Behçet Oktay’ın Kırk Yemeği Verildi

Behçet Oktay’ın kırk yemeği 5 Nisan 2009 günü Ankara’da verildi.
25.Ocak.2009 Tarihinde intihar eden Hekimhanlı hemşerimiz Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay’ın kırk yemeği 5 Nisan 2009 günü saat 12.00’de Hacettepe Park Restoranda verildi.
Kuran ve dua okunmasından sonra verilen yemeğine aile çevresinin yanında meslektaşları, hemşerileri, Ankara Emniyet Müdürlüğü personeli de bulundu. Ailesi tarafından verilen yemeğe katılanlar ailesi ve diğer yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundular.

Behçet Oktay Kimdir?

1957 yılında Hekimhan’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Polis Akademisine girdi. 1978 yılında akademiyi bitirip Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar ve Bingöl illerinde görevde bulundu. 1994–1997 yılları arasında Diyarbakır Özel Harekât Şubesinde görev yaptı. Burada görev yaparken üstün cesaret ve feragat madalyası aldı. 1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı görevine atandı, 13 yıl görev yaptı. Bu görevde iken 25.Ocak.2009 tarihinde aracının içinde yaralı olarak bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Oktay, evli ve biri kız üç çocuk babasıydı.

Ve 2023…

Ve 2023…
Aradan on dört yıl geçmiş…
Emniyet, kendi kurumunun en önemli üyesinin katilini yakalayabildi mi acaba?

Yorumlar

Popüler Yayınlar