Yiyeceklerin Malız Olmaması İçin

Yiyeceklerin Malız Olmaması İçin...
Hekimhan PTT personeli Mahmut Erol hemşerimiz, yaş sebze ve meyvelerin taşınması ile ilgili bir açıklama yazmış. Ben de bir kaç cümle yazarak sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hekimhan PTT’den Duyuru

PTT aracılığı ile göndermek istediğiniz kayısı, kiraz gibi yaş meyvelerinizi lütfen karton kolide getirmeyiniz; saklama kutusu, kova veya turşu bidonu gibi plastik ambalajlara koymanız gerekmektedir. Karton kolide kabulü yapılmamaktadır.
Sizler de bilirsiniz ki karton kolide yaş meyveler bozulduğunda transfer esnasında araçlardaki diğer posta ve kargolara zarar vermektedir. Ayrıca alıcıya daha da sağlıklı bir şekilde ulaşmamaktadır. Karton koli aldığınızda siz ikinci bir ambalaj almak zorunda kalmayın.
Siz değerli hemşerilerimize daha kaliteli ve doğru hizmet vermek bizim görevimizdir.
anlayışınız için şimdiden teşekkür ederiz...

“Eşeğini sağlam kazığa bağa…”

Sebze ve meyvelerin bol olduğu yaz döneminde guletteki akraba, yakın ve dostlarımıza yetiştirdiğimiz ürünlerden göndermek isteriz. İsteriz ki bizim yetiştirdiğimiz kaysıyı, kirazı, salatalığı, peyniri ya da domatesi onar da tatsın...
Hemen bir kutu bulup, içine doldurduğumuz yaş ya da sulu yiyecekleri kargoculara götürürüz. Her ne kadar görevliler uyarsa da “Bir şey olmaz” diyerek sorumluluğu üstümüze alır ve göndeririz.
Taşma yoğun olduğunda üç yerine beş güne sarkabilen durumlarda kolilerdeki yiyeceklerin durumunu düşünün artık…
Halk deyimi ile ‘malız’ olur. Yani yemeğin lapalaşması gibi, bu yiyecekler de bozulur.
Bu kez, “Bu ne biçim kargo?” diyerek yakınmalara başlarız.
“Eşeğini sağlam kazığa bağla, sonra Allah'a ısmarla” diye bir atasözümüz vardır. Bu atasözü, “İşin aksamadan yürüyebilmesi için gerekli önlemleri önceden almak” anlamını taşır.
İyisi mi yiyeceklerin malız olmaması için önlemimizi alarak hareket edelim…

Yorumlar

Popüler Yayınlar