Basak Köyü ‘Şehitlik Anıtı’ Projesinin Gerçeklemesini Birlikte Başaracağız!

Basak Köyü ‘Şehitlik Anıtı’ Projesinin Gerçeklemesini Birlikte Başaracağız!

1915’te cepheye gönderilip de geri dönmeyen dedelerimizin ve sonrasında vatani görevleri sırasında şehit olan canlarımızın anısını yaşatma amacıyla planladığımız 'Şehitlik Anıtı' projesini hayata geçirmek üzere hazırlıklarımızı ve resmi başvurularımızı yapmış bulunuyoruz.
Projemizi yaz ayında hayata geçirmek üzere ön hazırlıklar devam etmektedir.
Geçen yıl 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve tarihimizin en büyük depremini yaşayan ülkemizde, herkes gibi bizler de bireysel ve kurumsal olarak bazı çalışmaları, etkinlikleri iptal ettik ya da erteledik.
Aradan geçen yedi ay sonra herkes gibi bizler de hayatın olağan akışına ayak uydurmaya çalışıp 21 Ekim 2023 günü saat 10:00’da, Cebeci Askeri Şehitliğini ziyaret ettik. 22 Ekim Saat 13:00’te Ankara Basak Derneği merkezinde Şehitlerimizi Anma ve Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılını Kutlama etkinliğini düzenledik, şehitlerimizin ruhunu şad ettik.
Cumhuriyetimizin 100. Yılını; yöremizden şairler, âşıklar, ses ve saz sanatçılarımız şiirleri ve türküleri ile şehitlerimizin ruhlarını yâd ederek sahnede yer aldılar. Etkinlikle birlikte şehitlerimizin ruhu yâd amacıyla lokma verildi.
Bu etkinliğin gerçekleşmesinde bizlere katkı veren başta Ankara Basak Derneği Yönetimine, sanatçılara ve lokmada tuzu olan herkese teşekkür ediyor, desteklerinin devam etmesini yurtseverlik ve vefa borcu olarak bekliyoruz.
Şehitliğin planlanan biçimde hayata geçirilmesinde herkesin elini taşın altına koymasını ve maddi ve manevi desteklerinizi bekliyoruz.

İBAN: TR 270001000295606336785001
İletişim: Ahmet Yalçın Yıldırım: 0531 697 69 44

Yorumlar