Malatya İli Hekimhan İlçesi Çanakpınar Köyü Muhtarlığı İçmesuyu Açılışı ve Hekimhan Kaymakamı Sayın Tülay Baydar'ı Ağırlama Programı

MALATYA İLİ HEKİMHAN İLÇESİ ÇANAKPINAR KÖYÜ MUHTARLIĞI İÇMESUYU AÇILIŞI VE HEKİMHAN KAYMAKAMI SAYIN TÜLAY BAYDAR’I AĞIRLAMA PROGRAMI
Malatya İli Hekimhan İlçesi Çanakpınar Köyü Muhtarlığının Hekimhan Kaymakamı Sayın Tülay Baydar’ı Ağırlama Töreni, 23 Ağustos 2007 günü köyde 12 00- 15 00 saatleri arasında gerçekleştirildi. Hekimhan Kaymakam Tülay Baydar, Hekimhan İlçe Emniyet Amiri ve İlçe Jandarma Komutanı, Halk Bankası Unkapanı Şube Müdürü Paşa Koç ve Eğitimci-Gazeteci Süleyman Özerol’un katıldığı programın sunuculuğunu Hüseyin Karadağ üstlendi.
Program akışı aşağıdaki biçimde gerçekleştirildi.
Kaymakam Baydar ve beraberindekiler köy girişinde kadınların öncelikli olduğu grup tarafından karşılandı, ikramlar yapıldı. Muhtar Murat Karadağ yaptığı konuşmada Çanakpınar köyünün sorunlarına ve devlet-halk işbirliği konusuna değindi.

“Sayın kaymakamıma, Sayın Güneş TV Ekibine, Sayın Müdürüme, Eğitimci Gazeteci Sayın Süleyman Özerol’a şahsım ve halkım adına hoş geldiniz diyorum.
Sayın Çanakpınarlılar hoş geldiniz!
Sayın kaymakamım makamınızı ziyaretimizde gerekse sizin köyümüzü ziyaretinizde Çanakpnar halkının sahip olduğu hizmetler hakkında bilgi vermiştik. Yüksek müsaadelerinizi arz ederek şahsınızın, protokolün ve halkımın huzurunda bir kez daha anlatmak istiyorum. Çanakpınar köyü ilçeye yakınlığıyla merkezi bir köy olmasına rağmen cumhuriyet tarihinden buyana devlet hizmetlerinden nasibini alamamış diyecek kadar bir durumdaydı. 1999 yılında biz göreve geldiğimizde şu an önünde durduğumuz Sağlık Ocağı, İlköğretim okulu ve bir öğretmen lojmanına sahipti. 2000 yılında Malatya valiliğimizin Hekimhan Kaymakamlığımızın başlatmış olduğu Devlet-Vatandaş işbirliği projesine ortak olduk. Bu çalışmayla;
Şebekeli içme suyu projesi
4 kilometresinden 1 kilometresinde bile hiçbir makine desteği olmadan kazmalı kürekli çalışmak suretiyle su getirmek
Tam teşekküllü posektif çukurlu kanalizasyon projesi
300 tonluk vana sistemli havuz projesi
Telefon
Yol stabilizesi
2 500 metreden köy merkezine su akıtılması
15 masa, 100 sandalye, 100 servis tabağı, 100 çatal ve kaşık
Son olarak küresel ısınmayla gelen her insanın çok acil ihtiyacı olan ciddi bir susuzluğu şahsımız ve halkımızla el ele vererek çözmüş bulunuyoruz.
Bütün bu hizmetlerde büyük emeği olan şahsınıza, köyümüzde daha önce görev yapmış olan muhtarlar ve heyetlerine, beraber çalıştığım mülki amirlerime, Çanakpınar halkına ve bu çalışmalarımızda sponsorluğumuzu yapan çok arzusu olmasına rağmen aramızda bulunamayan değerli işadamımız Turan Karadağ’a, halk bankası Unkapanı Şube Müdürümüz Paşa Koç’a şahsım ve halkım adına teşekkür ediyorum.
Sizler de taktir edersiniz ki toplumun yaşamını sürdürdüğü bir yerde hizmetler kesilmez. Çanakpınar halkı, geçim kaynağı olan kayısıcılıktan 2006 yılındaki don nedeniyle mahsul almamışlardır. 2007 yılında köy mevkiinden aşağı aynı acıyı yaşamıştır. Köy merkezi ve Kamışlı mevkiinde susuzluk nedeniyle meyveleri başında buruşarak dökülmüştür. 2006 yılında eylül ayının başına kadar dört kez sulanmasına rağmen şu an bir kez sulanmayı bekliyor. İçme da olduğu gibi ciddi bir sulama suyu sıkıntısı çeken halkımı göstermiş oldukları sabırlı davranıştan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bütün bunlara 6 bin ağaca cevap veren Kamışlı mevkiindeki su kaynağının kuruması neden olmuştur. 8 saatte dolan sulama suyu havuzu 50 saatte dolar duruma gelmiştir.içme suyunda göstermiş olduğunuz hassasiyetinizi sulama suyunda da göstermenizi bekliyoruz.
8 yıllık görevim içinde çok önemli olmasına rağmen isteksiz takip ettiğim tek proje yolumun asfalt olmasıdır. Bunu sebebi, köyüm ilçeme 14 kilometredir.grup yola 4 kilometre olan bölümü asfalt yapılacak, diğer 10 kilometresi stabilize bile denilemeyecek derecede bozuk, harabe olacak! 10 kilometrenin çamurunu da 4 kilometreye taşıyacağım. Bu proje bence çok mantıklı olmadığından dolayı isteksiz takip ediyorum. Bu konuyla yakından ilgileneceğinize inanıyorum.
Makamınızı ziyaretinizde bir cem evi projemizin olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Sizler de bu konuda sonuna kadar yanımızda olacağınızın sözünü vermiştiniz.zaten bizlerin hiç bir şekilde şüphemiz yoktur.
Yapılacak olan projelerin dışında şahsınızdan halkım adına bir isteğim olacak.köy yolunun stabilizesi köy girişinde bitmiştir.bu nedenle de yağışlı havalarda aşırı çamur nedeniyle gerek köy içinde gerekse arazisine giderken mağdur olmaktadır. Köy hizmetleri ekibinin projeli işlerin bitiminden sonra bir gün bizde çalışmasını rica ediyorum.
Devletine bağlı Çanakpınar halkının yanında olan bir devlet adamı, ben Çanakpınarılıyım diyen sponsorlar olduğu müddetçe aşılamayacak bir engelin olmadığını biliyorum. Köyümüze ve diğer köylere yapılan hizmetlerde göstermiş olduğunuz devlet büyüklüğünü yapılacak olan büyü hizmetlerde de göstereceğinize inanıyorum. Devletçi, çalışkan ve başarılı Çanakpınar halkını sizlere emanet ediyorum
Saygılarımla arz ederim.”

İhtiyar Heyeti Üyesi Sırrı Karabulut ve Emekli Ebe Döne Karadağ’ın kısa Konuşmalarının ardından Halk Bankası Unkapanı Şubesi Müdürü, aynı zamanda MASTÖB ve MEV yönetim kurulu üyesi olan Paşa Koç yaptığı konuşmada destek sağlayacağını belirterek köye hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaymakam Baydar yaptığı konuşmada, kaymakamlık olarak köylerin sorunlarının çözümünde devlet-vatandaş işbirliğinin önemine değindi. Çanakpınar halkına ve muhtar Murat Karabulut’a teşekkür etti.
Eğitimci-Gazeteci Süleyman Özerol konuşmasında 1966 yılında köyü olan Ballıkaya’da Atatürk büstünün açılışı ve ardından köye hizmetlerin talebi ve getirilmesi ile 1968 yılında Anayaso şiirinin Zap Suyu’na köprü yaptırması işlevi ve Çanakpınar’da Şah Veli Dede Düşeği konuları üzerinde durdu. Bağlaması ile halk türküleri seslendirdi.
Kaymakam Tülay Baydar’a Paşa Koç, Paşa Koç’a Murat Karadağ, Turan Karadağ’a Kaymakam Tülay Baydar, Murat Karadağ'a Döne Karadağ onurluklarını sundular. Süleyman Özerol’un bağlaması ile halk türkülerini seslendirmesi eşliğinde yemek servisi gerçekleştirildi. Yöresel yemekler konuklara tanıtıldı ve sunuldu. Halk müziği programı sürdü ve ardından davul zurna eşliğinde oyunlar oynandı.
Güneş TV ekibi Çanakpınar köylüleri ile söyleşiler yaptılar. Program çerçevesinde Gazeteci Süleyman Özerol Güneş TV kameralarına Şah Veli ve Şah Veli Düşeği konusunda açıklamalarda bulundu. Şah Veli Düşeğinde bulunan ve kaç yaşında olduğu kesin olarak bilinmeyen kocaman meşe ağacı ile ilgili anlatımlar kaydedildi. Ziyaret olduğu belirtilen dört mevsim yaprak dökmeyen karakavak görüntülendi ve ilgili anlatımlar kaydedildi.
Muhtarın köye getirilen içme suyunu bağışlayanlara, konuklara ve katılan halka teşekkürü ile program sona erdi. Kaymakam Baydar ve beraberindekiler davul zurna eşliğinde uğurlandı. Uğurlanmasının ardından halk davul zurna eşliğinde oyunlarını bir süre daha sürdürdü...

Yorumlar

Popüler Yayınlar