7. Hekimhan Ceviz Festivalinde 'Geleneksel Köy Türküleri Ses Yarışması’ Sonuçlandı

7. Hekimhan Ceviz Festivalinde  'Geleneksel Köy Türküleri Ses Yarışması’ Sonuçlandı
Hekimhan Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Hekimhan Ceviz, Maden Ve Kültür Festivali 05 Ağustos 2017 Cumartesi - 06 Ağustos 2017 Pazar tarihinde yapılacak. Hekimhan’ın turizm potansiyelini artırmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını yapabilmek amacıyla 2009 yılından buyana festival gerçekleştirilmekte.
7. Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali çerçevesinde ilk kez 'Geleneksel Köy Türküleri Ses Yarışması’ yapıldı.
Duyulmuş veya duyulmamış 'Geleneksel Köy Türkülerinin' ve yöresel sanatçıların tanıtılmasını sağlamak, halk müziğine kazandırmak, Hekimhan ve Köyleri halk türkülerinin derlemesine katkıda bulunmak amacıyla yapılan yarışmaya başvurular, Hekimhan Belediyesine şahsen yapıldı.
Müzik ile profesyonel uğraşmayan Malatya Hekimhan’lı (kadın-erkek) herkese açık olan yarışma 4 Ağustos 2017 günü Kadın Dinlenme evinde on kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmanın seçici kurulunda  Kenan Şahbudak, Süleyman Özerol, Şehriban Kırıcı, Mustafa Avcu ve Bahri Kılıç  yer aldı.
Yarışmada Cuma Çalışkan, Seher Kalaylı ve Bülent Mutlu ilk üçe girdiler.
Başkan
Dereceye giren yarışmacılar türkülerini, 5 Ağustos 2017 tarihinde festivalde seslendirecek.
Seçici Kurul Başkanı Kenan Şahbudak değerlendirmeden sonra yaptığı konuşmada “yarışmadan çok yerel türküleri ortaya çıkarmayı amaçladık” dedi. Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğlu da, “emeği geçenlere teşekkür ederek gelecek yarışmalarda daha çok katılım beklediklerini belirterek, “Amaç renk katmaktı, temeli attık” dedi.

Seçici Kurul Başkanı Kenan Şahbudak yarışma ile ilgili olarak görüşlerini şöyle dile getirdi.
“Bu sene 7. Yapılan festivale daha önceki yıllarda da katılmışım.
 Ancak bana göre bu gibi etkinlikler sanatçıların şarkı türkü söylemlerinin dışında farklı etkinliklerle de zenginleşmelidir düşüncesi ile Belediye Başkanımıza bazı önerilerde bulundum.
Bunlardan birisi yöresinde kaybolmaya yüz tutmuş köy türkülerinin derlemesine yönelik bir ses yarışması yapılması oldu.
Önerimi kabul ettiler ve organizasyonu bana verdiler.
Festivalin zenginleşmesi için resim sergisi, şiir dinletisi, panel, kitap imza günü, etnoğrafik kültür merkezi açılması gibi önerilerimizi de sundum.
Bunları da daha sonra ki yıllarda yapacaklarını sanıyorum.
Bu sene İki gün sürecek festivalin bir haftaya uzatılması da mümkündür. Bana göre her kesimin dikkati çekecek ve ilçeye gelmelerini sağlayacak etkinliklerin her gün yapılması mümkündür.
Bu etkinlikler büyük mahallelere de yayılabilir.”

Yorumlar

Popüler Yayınlar