Dergimiz 2021 Yılından İtibaren 19x27 Boyutunda Basılmaya Başlandı

Dergimiz 2021 Yılından İtibaren 19x27 Boyutunda Basılmaya Başlandı

Süleyman ÖZEROL


12. sayımızla kadar dergimiz 21x 29,79 boyutunda basıldı ve kesme cilt yapıldı. 13. sayıdan itibaren 19x27 boyutunda tel dikiş, klasik dergi boyutunda düzenledim ve bastırmaya başladım.
Dergimizin tüm sayılarını edinmek isteyenler olduğundan ve de bazı sayılarımız elimizde kalmadığından 2023 yılı içerisinde ilk 12 sayıyı da 19x27 boyutunda yeniden 50'şer adet bastırarak belgeliğimizde yer almasını sağladım. Böylelikle dergimiz belgelik olarak da tamamlanmış oldu.
Baskı ücretleri her ne kadar % 500-600 kadar artsa da dergimizi abonelerimize uygun fiyatla ulaştırmayı amaçlıyorum. Dolayısıyla belirttiğim gibi abonelik bedelini 3 yıldan beri aynı tutarak devam ediyoruz.

Siyah beyaz dünyamız

Biliyorsunuz dergimiz siyah beyaz çıkıyor. Buna bağlı olarak Hekimhan ve köylerindeki eski fotoğrafları da bir belgelik olması açısından yayınlamak istiyoruz.
Bazı duyurularımıza karşın köylerimizden ya da merkezden bu konuda bir fotoğraf gelmedi. Ancak kendi köyüm olan Ballıkaya'dan ve komşu köylerimizden derlediğim fotoğraflarla başlamak istiyorum.

Elimiz tutup gözümüz görüyorken

“Söz uçar yazı kalır”, “Kaydetmezseniz kaybedersiniz.” Sonradan hayıflanmanın da bir yararı olmaz. Gelin elimiz tutup gözümüz görüyorken imecemiz ile Hekimhan’la ilgili bilgi ve belgelerimizi kaydedelim, gelecek kuşaklara aktaralım.

Yayına hazırladığım iki kitap…

Yayına hazırladığım Hekimhanlı Ozan Kul Emici’nin üçüncü, Dergimiz yazarı Nuray Yıldırım’ın ilk kitabı çıktı. Gelecek sayılarımızda söz edeceğiz.

Bu sayımızdan…

Dergimizin bazı yazılar en az bir ya da iki yıl önceden hazırlanmaya başlanır ve öncelik-güncellik durumuna göre yer verilir.
Her sayıda kapak konumuz oluyor. Bu sayıda kapak konumuzu Güngör Bebek hazırladı; Sami Polat…
Makbule Çiçek’ten, ‘Yerel Yönetim Deneyimleri’ paneli yazısı.
Güngör Bebek, Sami Polat ile söyleşti.
Orhan Özkul’dan Yapay Zekâ Dil Modelinde Hekimhan...
Gülnaz Alphan’ın, ‘Malatya Hekimhan Folkloru ve Süleyman Özerol’ yazısı bu sayıda VI. Bölüm ile tamamlandı.
Okan Koç, Hekimhan’ın sağlık VE okuryazarlığını uluslararası platformda dile getirdi.
Av. Abidin Şahin, ‘Malete, Aspuzu Bağları, Malatya; Kim Öldürdü Seni ve Diğerlerini?’ yazısında, 6 Şubat 2023 günü yaşanan depreme değindi.
Adil Tatar, “Babam; Maddi ve Manevi Olarak Öğretmenim, Önderim, Yoldaşım ve Omuzdaşım Oldu” söylemi ile kısa da olsa babasından söz etti.
Mehmet Çelik, müzik yaşamını, “Neşet Ertaş Tınısı Beni Çaba Harcayarak Bugüne Getirdi” söylemi ile dile getirdi.
Abbas Çalışgan’dan “Âşık Davut Sulari’nin Hasançelebi’de ‘Battal Gazi Diyarına Uğradım’ Deyişini Söylemesi” konusunu yazdı.
Esat Erdal’dan “Battal Ağabey” öyküsü…
Hüseyin Çelik, Hasançelebi’deki bazı taşınmazlar ve tarihsel yapıtlarda söz etti.
Müslüm Şahin’in, “Hekimhan Bölgesinin Temel Gelir Kaynağı Kayısı ve Cevizden Oluşur” yazısı.
Dr. Hasan Basri Kılıç, “Bir bölge nasıl anlatılır, bir kültür nasıl incelenir, bir kâğıt nasıl israf edilmez olduğunu öğrenin” söylemi ile kısa da olsa dergimizden söz etti.
Bektaş Mutlu’dan, şiirler ve notlar…
Mesut Özgül’ün, “Hekimhan İlçesi Kocaözü Kasabası Halk Bilimi (Folklor) Ürünleri” sürüyor.
Fikri Demirtaş, “Hekimhan Köylü Köyünde Sarıçam Koyağı” ve Hayrettin Karaca’nın koyağı ziyaretini yazdı.
Satı Çakır, “Beyaz Tülbentlilerimizi, Sekiz Köşeli Şapkalılarımızı Özlüyoruz” yazısı ile aramızdan ayrılan bazı kişileri andı.
Prof. Dr. Murat Kara, “Bara Billom!” ile ‘Han Öyküleri’ni sürdürüyor.
İrfan Başaranoğlu, ‘Ana Rahminden Geldik Pazara, Bir Kefen Alıp Döndük Mezara’ yazısında yaşam ve ölüme değindi.
Ali Metin Takmaz, halı eğitmeni Yeter Takmaz’dan söz etti.
Prof. Dr. Cihat Kürkçüoğlu, ‘Tek Kişilik Ordu Süleyman Özerol’ yazısı ile Süleyman Özerol’un ‘Urfa ve Kısas Fotoğrafları’ kitabından söz etti.
Ruken Alışkan, seramik sanatçısı hemşerimiz Mesut Çam’ı anlattı.
Hasan Murat Filinte Aydınlık Oda…
2024 yılında yerel seçimler yapılacak. Dergimizin birinci sayısında belirttiğimiz gibi hangi parti ya da kişi kazanırsa kazansın, her zaman Hekimhan kültürü ile ilgili çalışmalarımızla Hekimhan’ı tanıtmayı sürdüreceğiz.
Saygılar, sevgiler…

Yorumlar

Popüler Yayınlar